Dendoncker is openhartig: Ik heb vaak moeten huilen bij Anderlecht

Dendoncker is openhartig: "Ik heb vaak moeten huilen bij Anderlecht"

15-03-2020 16:00
2

Leander Dendoncker is momenteel een belangrijke pion bij Wolverhampton in de Premier League, maar is natuurlijk vooral bekend van Anderlecht. Bij BBC blikt hij terug op zijn carrière bij paars-wit.

Dendoncker werd op zijn veertiende opgepikt bij SV Roeselare. "Die stap was zwaar. Echt, echt hard. Ik was een moederskindje. Van de drie broers was ik diegene die het meest aanhankelijk was. En plots zat ik daar, ver van huis op mijn veertiende. In de grote stad. Het was heel anders dan wat ik gewend was. Zwaar. Vooral in het begin. Ik heb de eerste maanden vaak gehuild. Ik denk dat ik mijn ouders tot drie keer per dag belde. Om toch gewoon hun stem te horen."

Dendoncker is nu wel blij dat hij heeft doorgezet. "Het heeft me de man gemaakt die ik nu ben. Zelfstandig. Ik ben blij dat ik doorgebeten heb. Anderzijds vreet het nog altijd dat ik mijn ouders en broers plots heb achtergelaten. Het was voor de goeie zaak. It was for the best."

Bij Wolverhampton, momenteel de nummer zes in Engeland, is hij ook aardig op dreef. Hij dankt dan ook zijn trainer Nuno. "Het is moeilijk kiezen wie het hardst is: Nuno, mijn trainer hier, of pa. Mijn vader was ook veeleisend. Zelfs als kind. Na elke match vertelde hij mij wat ik fout had gedaan in plaats van wat ik goed had uitgevoerd. De trainer doet nu hetzelfde", geeft hij aan.