Mertens onderhoudt conditie in Napels: mondmasker en lopen in lege straten

Mertens onderhoudt conditie in Napels: mondmasker en lopen in lege straten

15-03-2020 13:20
2

Heel Italië is door het coronavirus in lockdown, waardoor heel wat voetballers momenteel thuis moeten blijven. Het betekent dus ook dat er niet getraind kan worden op de club. Dries Mertens heeft wel een oplossing gevonden om toch fit te blijven.

Zo werd onze landgenoot zaterdag in de binnenstad van Napoli gespot. De aanvaller verliet zijn huis om even te joggen tussen de luxe-woonwijk Posillipo en de promenade van de Lungomare in Napels. Dat meldt Corriere dello Sport.

De Rode Duivel deed dat niet zomaar en nam alle voorzorgen om toch niet ziek te geraken. Zo werd hij al joggend gespot met een masker en een pet op. Ondanks die voorzorgen werd Mertens toch herkend door heel wat mensen, die hem vanop hun balkon dan ook aanmoedigden.

Eén van de kijklustigen riep "Ciro" naar Mertens, die met een handgebaar de Napoli-fan groette. Mertens is momenteel met 121 doelpunten officieel gedeeld topschutter aller tijden van Napoli. Het is nog maar de vraag of hij dat record zal breken. De aanvaller heeft een aflopend contract en het is nog onduidelijk of er dit seizoen nog gevoetbald zal worden.