VP's kijktip: hoogtes en laagtes van voetbalclub Sunderland in spannende serie

VP's kijktip: hoogtes en laagtes van voetbalclub Sunderland in spannende serie

15-03-2020 12:40 Laatste update: 21:25

Nu het voetbal stil ligt, mis je het waarschijnlijk. Bij VoetbalPrimeur.be selecteren we daarom de mooiste voetbaldocumentaires. Vandaag de Netflix-serie Sunderland 'Til I die, de voetbalreeks over de club Sunderland.

Aangezien het een zondag is en dus heel wat mensen niet moeten werken, is er ook flink wat tijd dat gespendeerd kan worden aan voetbaldocumentaires. Onze TV-tip van vandaag is een zevendelige reeks genaamd Sunderland 'Til I Die, die je kan bekijken op Netflix.

De reeks werd in december van 2018 op het platform gezet en volgt het reilen en zeilen van voetbalclub Sunderland in het seizoen 2017-2018. Nota bene het seizoen waarin Sunderland degradeerde van The Championship, de Engelse Tweede Klasse.

Het seizoen voorgaande de reeks degradeerde Sunderland ook al van de Premier League. Het zorgt dan ook voor een beklijvende reeks, met veel verschrikkelijk mooie en spannende momenten in de zoektocht naar promotie en de uiteindelijke degradatie.

Wie de hele eerste reeks heeft bekeken, kan ook al meteen uitkijken naar een volgend seizoen. Zo gaf Netlix al mee dat er een tweede seizoen komt. Daarin zal te zien zijn hoe Sunderland opnieuw naar The Championship probeerde te promoveren. Al liep het vorig seizoen wederom niet goed af.

Welke docu raad jij andere bezoekers aan? Zet het in de comments en help elkaar genieten van Koning Voetbal.