Arnesen haalt landgenoot binnen: 'Feyenoord heeft drie scouts, relatief weinig'

Arnesen haalt landgenoot binnen: 'Feyenoord heeft drie scouts, relatief weinig'

14-03-2020 18:35

Feyenoord gaat de Scandinavische voetbalvelden nauwlettender in het oog houden na de entree van technisch directeur Frank Arnesen. De voormalige Anderlecht-man heeft landgenoot Bjarne Hansen aan het Rotterdamse scoutingsbestand toegevoegd, laat hij weten in een interview met Feyenoord Magazine.

De twee kennen elkaar al jarenlang: Hansen was in het verleden werkzaam bij clubs als PSV, Chelsea, Hamburger SV, Sunderland en Anderlecht, waar ook Arnesen de scepter zwaaide. "Ik heb graag iemand ter plekke, die dagelijks meekrijgt wat er gebeurt en naar wedstrijden kan gaan", aldus Arnesen over de Scandinavische markt. "Zo hebben we alvast iemand, daar ben ik blij mee."

Nadat hij het stokje van Sjaak Troost had overgenomen, richtte Arnesen zijn vizier direct op de Feyenoord-scouting: op dit gebied was er nog veel te winnen, concludeerde hij. "We hebben nu drie scouts (Mika Lipponen, Michel Beukers en Steven Aptroot, red.), dat is weinig in vergelijking met wat ik bij eerdere clubs gewend was", aldus de nieuwe technische baas. "Ik voel dat iedereen begrijpt dat we een slag gaan slaan als we daarin investeren."