'Oppervlakkige' Engelsen gekraakt: 'Lijkt alsof eerst iemand moet sterven'

'Oppervlakkige' Engelsen gekraakt: 'Lijkt alsof eerst iemand moet sterven'

14-03-2020 17:55
2

Angelo Ogbonna laat geen spaan heel van de Britse aanpak tegen het coronavirus. De 31-jarige verdediger van West Ham United vindt dat de Premier League onverantwoord omgaat met de situatie. Pas vrijdag werd de competitie stilgelegd.

"Ik ben blij en opgelucht dat nu eindelijk alles is afgelast", zegt Ogbonna tegen de Corriere della Sera. "Het leek wel of ze het probleem gewoon wilden negeren. Het was totaal onacceptabel dat onze wedstrijd tegen Arsenal afgelopen week gewoon door kon gaan. Zij hadden een paar dagen eerder tegen Olympiakos gespeeld, waar de voorzitter besmet was met het virus."

De Italiaan haalt uit naar de Engelsen. "Het lijkt wel alsof er eerst iemand moet sterven, voordat ze hier actie gaan ondernemen. Het zit in de Engelse mentaliteit om het gevaar te bagatelliseren. Ik ben nog op geen enkele manier getest. Dat is nog maar weer een bewijs van de oppervlakkige houding van de mensen hier."

De lange mandekker speelt sinds 2015 voor West Ham, dat hem oppikte bij Juventus. Eerder kwam hij uit voor Torino en Crotone.