Wilmots zet Lukaku op zijn plaats: Ik denk dat hij de tactiek niet goed begreep

Wilmots zet Lukaku op zijn plaats: "Ik denk dat hij de tactiek niet goed begreep"

14-03-2020 14:51 Laatste update: 14:51
4

Jordan Lukaku haalde recent flink uit naar ex-bondscoach Marc Wilmots. De linksachter vond dat de Rode Duivels dankzij zijn tactische richtlijnen onderuit gingen tegen Wales op het EK 2016. Wilmots reageerde bij Eleven Sports voor het eerst op die uitspraken.

"Je ziet dat we het tegen Wales 25 minuten lang heel goed deden. We moesten Eden daar zo snel mogelijk bereiken of Carrasco op de andere flank, om hun driemansverdediging open te breken. Ik denk dat die tactiek heel duidelijk was, maar ik denk niet dat Jordan het goed had begrepen", is Wilmots niet mals voor de jongste Lukaku.

Zelfkritiek
Volgens de ex-bondscoach van de Rode Duivels zou Lukaku beter eens in de spiegel kijken. "Maar toen hij in Portugal of Slovenië speelde, had hij wel alles begrepen. Als hij goed speelde, was het goed. Ik denk dat Vertonghen en Vermaelen nooit moeite hadden om dat te begrijpen."

"We hebben negen theorieën voor die match. Vital Borkelmans (toenmalig assistent-bondscoach) speelde als linksachter. Ik denk dus dat je best zelf eerst in de spiegel kijkt en nadenkt voordat je onzin vertelt", besluit Wilmots.