Carrièreplan van Thorgan, eerst België, dan Gladbach, nu Dortmund, was perfect

"Carrièreplan van Thorgan, eerst België, dan Gladbach, nu Dortmund, was perfect"

14-03-2020 13:44
3

Marc Wilmots is nu zo'n drieënhalf jaar geen bondscoach meer van de Rode Duivels. De nationale ploeg volgt hij niet zo fervent meer, maar het internationale voetbal blijft hem wel interesseren, zeker wanneer Belgen een hoofdrol opeisen. Zo heeft Wilmots respect voor Thorgan Hazard en Axel Witsel bij Borussia Dortmund.

"Diegene die mij het meest verrast heeft, is Hazard", drukt de oud-bondscoach zijn bewondering uit bij Eleven Sports. "Hij heeft zijn carrièreplan uitstekend uitgewerkt. Eerst vertrok hij naar Borussia Mönchengladbach, een club die eerder subtop is. Daar heeft hij zijn tijd gekomen. Hij speelde er niet in het begin, maar wond zich niet op en bleef aan boord."

"Zijn carrièreplan, eerst België, dan Gladbach en nu zijn transfer naar Dortmund, was gewoon perfect. Hij wordt 27 jaar, denk ik, hé? Hij verbaast mij. Ik dacht niet dat hij het ging redden, maar hij heeft het gehaald, ook fysiek. Ik dacht dat de duels en de impact moeilijk zou worden voor hem, maar hij bewijst dat hij daar goed in slaagt. Dat is allemaal positief voor het Belgische voetbal."

Eerder had Wilmots zich al positief uitgelaten over Witsel, die hij tactisch de meest intelligente voetballer noemt van de huidige generatie Rode Duivels. En passant stak de trainer ook nog wat pluimen op zijn eigen hoed.