West Ham wil seizoen nietig laten verklaren: 'Zou een klap voor Liverpool zijn'

West Ham wil seizoen nietig laten verklaren: 'Zou een klap voor Liverpool zijn'

14-03-2020 12:00
5

Karren Brady, vicevoorzitter van West Ham United, vindt dat het huidige Premier League-seizoen nietig moet worden verklaard. Ze claimt dat dit onderwerp dinsdag wordt besproken op een vergadering met vertegenwoordigers van alle clubs uit de hoogste Engelse voetbalafdeling.

In een column in The Sun pleit Brady voor harde maatregelen. "Wat als de competitie niet kan worden afgemaakt?", vraagt ze zich af. "Omdat wedstrijden in zowel de Premier League als de Football Leagues erdoor geraakt worden, is het nietig verklaren van dit hele seizoen het enige juiste dat we kunnen doen. Wie weet wie er zou degraderen of promoveren als niet alle wedstrijden gespeeld zouden worden?"

De directrice van West Ham United, dat saillant genoeg in degradatienood verkeert en een nietigverklaring van het seizoen wel zou kunnen gebruiken, weet dat een club als Liverpool faliekant tegen het plan zou zijn. "Het zou een enorme klap voor ze zijn, omdat ze van hun eerste landstitel sinds dertig jaar beroofd kunnen worden. Maar dit wordt besproken op de noodvergadering van volgende week."