Coronavirus grijpt om zich heen in Italië: nog twee Fiorentina-spelers besmet

Coronavirus grijpt om zich heen in Italië: nog twee Fiorentina-spelers besmet

14-03-2020 10:40

Meer slecht nieuws uit Italië, waar het coronavirus in rap tempo om zich heen grijpt. Bij Fiorentina hebben ook spelers Patrick Cutrone en German Pezzella en fysiotherapeut Stefano Dainelli het virus opgelopen.

Dat meldt Fiorentina zaterdagochtend via officiële kanalen. Cutrone, Pezzella en Dainelli zijn niet de eerste die het virus op hebben gelopen bij de club. Eerder werd al bekend dat Dusan Vlahović het coronavirus had opgelopen.

Het virus verspreidt zich de laatste dagen razendsnel en in Italië zijn er al meer dan 1.200 doden gevallen. Ook in andere landen neemt het coronavirus de sociale levens over: zo werd er donderdagavond bekend dat Arsenal-manager Mikel Arteta besmet is. 

Vrijwel alle Europese competities zijn stilgelegd om verdere verspreiding te voorkomen. Onder meer de Eredivisie, Serie A, Premier League, Bundesliga, de Primera División en onze eigen Jupiler Pro League liggen tot ongeveer april stil. In een aantal landen, waaronder Rusland en Turkije, wordt nog wel gevoetbald.