Thorup niet ter discussie in Gentse spelersgroep: Ongelooflijk sluwe trainer

Thorup niet ter discussie in Gentse spelersgroep: "Ongelooflijk sluwe trainer"

14-03-2020 10:25
5

Voor KAA Gent komt de coronapauze misschien wel niet ongelegen. Na enkele fantastische maanden leek de motor van de Buffalo's te stokken aan het einde van de reguliere competitie. Jess Thorup komt zo weer wat onder druk te staan, al vindt Jonathan David dat helemaal onnodig.

Het Canadese wonderkind van Gent heeft in Sport/Voetbalmagazine enkel lof voor zijn coach. "Thorup is op tactisch vlak een ongelooflijk sluwe trainer, maar hij had tijd nodig om zijn spelprincipes erdoor te krijgen", verklaart David het mindere eerste seizoen van de Deen. "Hij heeft de spelers kunnen halen die in zijn spelsysteem passen en je ziet nu wat het resultaat is."

Zijn impact reikt echter verder dan het tactische. "In de omgang is Thorup ook top", gaat David verder. "Als er iets scheelt, zal hij de tijd nemen om met je te praten. Zijn eerlijkheid wordt ook geapprecieerd. Hij zal zonder omwegen zeggen waarom je niet speelt, maar hij zal er ook bij vertellen wat je moet doen om in de ploeg geraken. Dat is het type trainer dat elke speler wil."

Ondanks die kwaliteiten ging het Gent in februari minder voor de wind. Eerst werd het uitgeschakeld in de Europa League door AS Roma, waarna speeldag 28 en 29 een nul op zes opleverden. Na een 1-0-nederlaag bij Cercle Brugge verloor Gent voor het eerst dit seizoen een thuismatch. Sporting Charleroi kwam in de Ghelamco Arena triomferen met 1-4.