‘Twee spelers in quarantaine geplaatst bij Anderlecht’: “Volgen op de voet”

‘Twee spelers in quarantaine geplaatst bij Anderlecht’: “Volgen op de voet”

13-03-2020 18:00 Laatste update: 14-03-2020 07:00
1

Ook Anderlecht neemt maatregelen om de verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan. Zo werd eerder al besloten om in kleinere groepjes te trainen. Frank Boeckx bleef dan weer thuis uit voorzorg.

Volgens Het Nieuwsblad voelde de doelman zich niet echt lekker de afgelopen dagen, en wilde dan ook geen risico’s nemen. Dat werd ook door de dokter van Anderlecht bevestigd. "Frank voelde zich inderdaad niet al te best en heeft gevraagd om thuis te mogen blijven", aldus Kristof Sas.

Meteen wordt er dan gedacht aan het coronavirus, maar daar zouden ze zich bij Anderlecht niet veel zorgen om moeten maken. "Hij heeft niet die symptomen en werd dan ook niet getest. Hij blijft gewoon thuis uit voorzorg, voetballers worden pas getest als ze effectief de symptomen hebben", verduidelijkt Sas.

Update: Het Nieuwsblad meldt dat na Frank Boeckx ook Chris Kalulika in quarantaine is geplaatst bij Anderlecht. Op dit moment hebben die jongens geen corona-symptomen en dus moeten we hen niet testen of hospitaliseren. Ze blijven gewoon een week thuis en we volgen hun situatie op de voet”, zegt dokter Kristof Sas.