Pro League laat training achter gesloten deuren toe: 'Essentie van het beroep'

Pro League laat training achter gesloten deuren toe: 'Essentie van het beroep'

13-03-2020 08:14 Laatste update: 15:00
36

De wedstrijden in de Jupiler Pro League zijn afgelast door het coronavirus, maar wat met de trainingen? Het Nieuwsblad meldt dat de Koninklijke Belgische Voetbalbond en de Pro League het oneens zijn over de situatie.

‘De KBVB liet gisteren in een mededeling weten dat ook trainingen zijn afgelast. Maar de Pro ­League houdt er voorlopig een andere lezing op na. De verzameling van profclubs beschouwt een training van een profclub als een “arbeidsprestatie”. Daarom zou die niet onder de anti­coronamaatregelen van de federale regering vallen’, klinkt het.

Het oefencentrum van Club Brugge in Westkapelle ligt op het grondgebeid van Knokke-Heist. Daar besloot burgemeester Leopold Lippens om alle georganiseerde sportactiviteiten te schrappen tot en met 30 april. Club Brugge reageerde alvast: “Wij zijn een bedrijf waar geen externen binnenkomen.”

Update: De Pro League laat trainingen achter gesloten deuren toe. 'Het is immers de essentie van het beroep van profsporters om wedstrijdfit te zijn en blijven', klinkt het op de webstek van de Pro League. 'Voor oefenwedstrijden achter gesloten deuren is er voorlopig negatief advies vanuit de overheid. De Pro League bekijkt voorts wat mogelijkheden zijn, naar het voorbeeld van Nederland, waar onder strikte voorwaarden wel de toelating is om oefenwedstrijden te houden.'