UPDATE: Coucke geeft mensen corona-advies: 'Sense of urgency is nu!'

UPDATE: Coucke geeft mensen corona-advies: 'Sense of urgency is nu!'

13-03-2020 07:46 Laatste update: 15-03-2020 10:25
40

Het ziet er naar uit dat het coronavirus zich nog wel een tijdje op de voorgrond zal bevinden. Ook RSC Anderlecht-voorzitter Marc Coucke komt een boodschap op sociale media.

‘Laat er ons aub van uitgaan dat de geïnformeerde overheid de juiste beslissingen neemt, en deze gedisciplineerd opvolgen. Enkel zo verkorten we de periode van deze nachtmerrie. Ondertussen courage aan dierbaren van slachtoffers, aan patiënten en aan vele getroffen ondernemers’, klinkt het op Twitter.

Eerst werd er beslist dat de laatste speeldag van de reguliere competitie zou doorgaan achter gesloten deuren, maar uiteindelijk werden alle sportmanifestaties tot 31 maart afgelast. Dat betekent dat er ook geen voetbal zal zijn op zondag in de Jupiler Pro League. De promotiefinale in 1B en de bekerfinale zijn eveneens uitgesteld.

Update: De overheid heeft heel wat bekende mensen gevraagd om juiste informatie over het coronavirus te delen. Een van hen is Marc Coucke. De voorzitter van RSC Anderlecht ging met plezier in op de vraag. 

Update 15/3: Via Twitter legt Coucke nog eens uit wat je best niet kan doen in tijden van corona. Vergaderingen en feestjes zijn uitgesloten en mensen houden best anderhalve meter afstand, legt de Anderlecht-voorzitter uit. 'Sense of urgency is nu!', is zijn duidelijke boodschap.