Voetbal in België afgelast, woordvoerder van Pro League reageert

Voetbal in België afgelast, woordvoerder van Pro League reageert

12-03-2020 22:50 Laatste update: 23:21
63

De wedstrijden van de laatste speeldag van de reguliere competitie stonden zondag op het programma. Die worden echter niet meer gespeeld. Dat werd zopast beslist.

Door het coronavirus heeft men binnen de regering dan toch een bijzonder zware beslissing genomen. Aanvankelijk gingen de wedstrijden in de Jupiler Pro League nog door, maar dan zonder publiek. Nu heeft men echter besloten om alle sportactiviteiten in België tot en met 3 april te annuleren. Daardoor komt er nog geen laatste speeldag van de reguliere competitie en ook geen bekerfinale. Dat kondigde premier Sophie Wilmes aan op de persconferentie donderdagavond.

Bij Waasland-Beveren en Oud-Heverlee Leuven leek men al geen aanstalten te maken om te voetballen. Zij krijgen nu gelijk van de Federale Regering. Die heeft besloten om alle sportactiviteiten af te gelasten. Ook alle café's en restaurants in ons land moeten dicht.

Wat er met de komende wedstrijden van dit seizoen (één wedstrijd van de reguliere competitie én de Play-Offs) gaat gebeuren, is nog onduidelijk. Mogelijk wordt alles verschoven tot begin april, al wordt het flink wat plannen met het aankomende EK. Al kan dat ook nog steeds verschoven worden.

Update: Inmiddels heeft Stijn Van Bever, woordvoerder van de Pro League gereageerd, over het mogelijke verloop van de competitie. Al kon hij niet al te veel kwijt. "Wat dit betekent voor de timing van de playoffs kunnen we nu met de beste wil van de wereld nog niet zeggen", vertelt hij bij Het Laatste Nieuws "Op dit ogenblik heeft het land grotere besognes en prioriteiten dan hoe de voetbalcompetitie verloopt. We hebben met alle mogelijke scenario’s rekening gehouden, het is nu wat het is. We gaan de situatie over de kalender bekijken, analyseren en alle partijen waarmee we samenwerken consulteren."