Man United vernedert LASK Linz, ook Basel en Basaksehir winnen

12-03-2020 20:58

Manchester United staat met een half been in de kwartfinales van de Europa League. Op bezoek bij LASK Linz (voormalig tegenstander van Club Brugge) werd er met 0-5 gewonnen door doelpunten van Odion Ighalo, Daniel James en Juan Mata. Ook FC Basel deed goede zaken op bezoek bij Eintracht Frankfurt: 0-3.

LASK Linz - Manchester United 0-5
Niets lijkt een kwartfinaleplek voor Manchester United nog in de weg te staan. De mannen van trainer Ole Gunnar Solskjaer wonnen op bezoek bij LASK met 0-5 en staan met één been in de volgende ronde van de Europa League.

De club uit Engeland had vrijwel de gehele wedstrijd het overwicht en beloonde zich halverwege de eerste helft met de openingstreffer: aanwinst Ighalo schoot op heerlijke wijze raak. Vol overtuiging liet hij LASK-keeper Alexander Schlager kansloos.

LASK kreeg eigenlijk geen moment een voet aan de grond tegen de Engelse grootmacht en na rust bleef United de betere ploeg. Het resulteerde na ongeveer een uur spelen in de tweede treffer van de avond. Daniel James, die 32 achtereenvolgende wedstrijden niet scoorde, zette de 0-2 op het scorebord. De opluchting was van zijn gezicht af te lezen.

United deed het vervolgens rustig aan, maar de 0-3, 0-4 en 0-5 werden nog wel gemaakt. Na een mooie aanval was Juan Mata het eindstation bij de 0-3, jongeling Mason Greenwood zette de 0-4 op het bord. Na een fout in de defensie bij LASK maakte de Braziliaanse Belg Andreas Pereira van grote afstand nog de 0-5. Een uitstekende uitgangspositie dus voor de return van volgende week op Old Trafford, mocht die wedstrijd doorgang vinden in verband met het coronavirus.

Eintracht Frankfurt - FC Basel 0-3
Eintracht Frankfurt heeft zichzelf een slechte dienst bewezen in de eerste wedstrijd tegen Basel. In eigen stadion ging de Duitse club met 0-3 onderuit. De doelpunten van Basel mochten er wezen: Samuele Campo schoot in de eerste helft de 0-1 tegen de touwen na een prachtige vrije trap en in de tweede helft verschalkte Kevin Bua Frankfurt-keeper Kevin Trapp met een mooi wippertje.

Vlak voor tijd leek Basel het tweeluik al te beslissen. Fabian Frei was na een goed uitgespeelde aanval het eindstation en hoefde voor een leeg doel alleen nog maar in te schieten.

Mocht het duel tussen beide teams volgende week doorgang vinden, dan wordt er wederom gespeeld in de Commerzbank-Arena van Frankfurt. In Zwitserland worden er namelijk geen wedstrijden meer gespeeld vanwege het coronavirus.

Istanbul Basaksehir - FC Kopenhagen 1-0
Istanbul Basaksehir is er in de laatste minuten tegen Kopenhagen met de volle winst vandoor gegaan. De thuisploeg kreeg een zeer dubieuze strafschop na een vermeende overtreding op Demba Ba. Dit buitenkansje was aan Edin Visca wel besteed: hij schoot vanaf de strafschopstip de 1-0 tegen de touwen.