KNVB wil inhaalduels mét publiek: 'Pas in laatste stadium pas noodmiddel'

KNVB wil inhaalduels mét publiek: 'Pas in laatste stadium pas noodmiddel'

12-03-2020 18:22
1

De KNVB bevestigt dat er tot 31 maart niet gevoetbald wordt in Nederland. Dat betekent dat ook de interlands van het Nederlands elftal niet doorgaan. Oranje zou tegen Spanje en de Verenigde Staten spelen.

De KNVB neemt deze maatregel omdat het kabinet besloten heeft om alle evenementen met meer dan honderd personen in Nederland af te gelasten. "We hebben steeds op nadrukkelijk verzoek van de overheid hun beleid gevolgd en dat is op dit moment niet anders", laat directeur betaald voetbal Eric Gudde weten.

"Uiteraard staat veiligheid en gezondheid bij alle betrokkenen bovenaan. Deze maatregelen brengen voor de voetbalwereld echter ook grote organisatorische, sportieve en financiële uitdagingen met zich mee", vervolgt Gudde.

"In de toekomst zal de voetbalsector een beroep moeten doen op de hulp van de overheid en autoriteiten om de organisatorische kwesties, maatschappelijke effecten en economische uitdagingen voor de gehele sector te kunnen ondervangen. We gaan te zijner tijd hier met alle partijen graag het gesprek over aan."

De KNVB bekijkt de komende dagen wanneer de afgelaste wedstrijden in de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie kunnen worden ingehaald. 'Zolang er ruimte in het competitieprogramma is om wedstrijden uit te stellen, houdt de KNVB vast aan het spelen van de wedstrijden met publiek. Pas in het laatste stadium van de competitie, als er echt niet meer geschoven kan worden, dan komt het noodmiddel van spelen zonder publiek in beeld', schrijft de voetbalbond.