LIVE coronacrisis: Italiaanse clubs gaan weer trainen en krijgen veel kritiek

LIVE coronacrisis: Italiaanse clubs gaan weer trainen en krijgen veel kritiek

Gepubliceerd: vrijdag 13 maart 2020 om 17:43vr 13-03-2020 om 17:43

Laatste update: zaterdag 21 maart 2020 om 14:01za 21-03-2020 om 14:01

Het coronavirus heeft heel Europa in zijn greep en ook het voetbal heeft daar onder te lijden. In deze liveblog van VoetbalPrimeur.be houden we jullie op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rond de verspreiding van het coronavirus en wat dit voor het voetbal betekent. 

Bekijk hier de volledige tijdlijn van de verspreiding van het coronavirus en de effecten op het voetbal hier.

In ons land is er donderdag beslist om de reguliere competitie gewoon op zondag af te werken. Bij de matchen van de Jupiler Pro League mag er evenwel géén publiek in de tribune zitten. De Belgische bekerfinale gaat voorlopig niet door. Volgende week zondag is er dus geen Club Brugge versus Antwerp in Brussel. 

In het buitenland liggen veel competities stil of worden de wedstrijden zonder publiek afgewerkt. In Italië wordt helemaal niet meer gevoetbald, terwijl Frankrijk en België alles achter gesloten deuren gespeeld wordt. Denemarken heeft donderdagochtend eveneens aangekondigd dat er de komende twee weken niet meer gevoetbald wordt. In Italië is inmiddels ook de eerste bekende voetballer met het coronavirus besmet.

Juventus-speler Daniele Rugani heeft het virus opgelopen en zit inmiddels in quarantaine. Woensdag trainde hij nog mee met de selectie van Juventus.

 

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws