Van Dijk: 'Ergere dingen in 't leven, hopelijk krijgen ze het snel onder controle'

Van Dijk: 'Ergere dingen in 't leven, hopelijk krijgen ze het snel onder controle'

12-03-2020 09:16

Virgil van Dijk kijkt na afloop van de pijnlijke Champions League-uitschakeling tegen Atlético Madrid (2-3) nuchter als altijd terug op de wedstrijd. De stopper van Liverpool weigert de schuld in de schoenen bij Adriàn te schuiven en wijst naar een uitblinkende Jan Oblak.

"Het was volgens mij een fantastisch duel om te zien. Heel intens, er gebeurde van alles", tekent Algemeen Dagblad op. "Oblak hield Atlético in leven. Hij komt alle eer toe. Hoeveel schoten stopte hij wel niet? Een geweldige keeper", zegt Van Dijk. "Niemand wil verliezen, maar er zijn ook dingen in het leven die veel belangrijker zijn. Verliezen is uiteindelijk maar verliezen. Of ik doel op het coronavirus? Ja. Ik hoop dat ze het snel onder controle krijgen", weerlegt hij snel zijn aandacht.

Liverpool-keeper Adrián, de vervanger van de geblesseerde Alisson, ontpopte zich tot zondebok na geblunder bij de 2-1 van Marcos Llorente, maar Van Dijk weigert met het beschuldigende vingertje te wijzen. "We verliezen samen, we winnen samen. Zulke dingen gebeuren nu eenmaal. We waren dominant, creëerden veel kansen. Oblak was natuurlijk geweldig. Maar ook daar moet je mee kunnen omgaan. Op basis van de eerste 95 minuten verdienden we het om door te gaan, maar heel eerlijk, we hadden onszelf moeten belonen.”