CEO Bossaert laat zich uit over bekerfinale en mogelijke stopzetting van JPL

CEO Bossaert laat zich uit over bekerfinale en mogelijke stopzetting van JPL

11-03-2020 23:13 Laatste update: 23:17
3

Wat gebeurt er de komende dagen en weken in ons land door het coronavirus? De laatste speeldag van de reguliere competitie zal doorgaan. Zo klinkt het bij CEO Peter Bossaert.

De Pro League besliste eerder om de wedstrijden van de Jupiler Pro League van komend weekend gewoon door te laten gaan. Daar blijft men voorlopig ook nog bij, dat geeft Bossaert aan. Of dat ook nog met supporters zal gebeuren, is nog maar de vraag. De bekerfinale lijkt wél in het gedrang te komen.

Wél competitievoetbal, wat met de beker?
"Op dit moment focussen we ons op de organisatie van de wedstrijden dit weekend", vertelt Bossaert in een reactie aan VTM Nieuws. "We zijn vastbesloten om maandag dan een beslissing te nemen in verband met de bekerfinale. In samenspraak met het crisiscentrum is beslist dat de wedstrijden van dit weekend kunnen doorgaan met publiek. Uiteraard onder strikte richtlijnen."

De clubs kregen verschillende richtlijnen voor komend weekend die nageleefd moeten worden. "Dan heb ik het bijvoorbeeld over voldoende afstand houden. Geen handen of kussen geven. Ik vraag de voetbalclubs ook nadrukkelijk om zoveel mogelijk buiten te blijven en zo de risicomomenten tot een minimum te beperken. Dingen die in de open lucht kunnen, gebeuren beter in de open lucht. Op die manier is het risco op besmetting kleiner", vertelt hij.

Einde van het seizoen
Een stopzetting van de competitie lijkt er niet te komen, al wil Bossaert nog geen definitieve beslissing nemen. "De woorden die we vandaag uitspreken, kunnen morgen al achterhaald zijn. Daar moeten we dus echt mee opletten. We moeten ons aanpassen aan de realiteit, maar voorlopig dring het stopzetten van de competitie zich dus niet op. Al sluiten we niet uit dat we daar volgende week wel over moeten spreken", klinkt het.