Degryse hoopt op JPL zonder publiek: Onverantwoord als ze het risico nemen

Degryse hoopt op JPL zonder publiek: "Onverantwoord als ze het risico nemen"

11-03-2020 21:43
22

Marc Degryse hoopt dat de laatste speeldag in de Belgische competitie zonder publiek zal doorgaan. De analist pleit voor duidelijke richtlijnen en juiste beslissingen om ervoor te zorgen dat het coronavirus zich niet verder verspreidt.

"Die moéten genomen worden, anders zal de ziekte nog verder verspreid worden. Nog meer risico’s nemen, is niet verantwoord", gaf Degryse aan bij Q2. "Ik zou één regel proberen toe te passen voor België, Vlaanderen, Wallonië en Brussel", aldus Degryse.

Voorlopig gaat de laatste speeldag van de reguliere competitie nog door mét fans. "Ik vrees dat onze Belgische competitie ook zonder supporters gespeeld zal moeten worden. Donderdag zitten ze samen met viroloog Marc Van Ranst. Hij zal aangeven dat het ook raar is dat wanneer je in een zaal geen 1.000 mensen laat samen komen om dan in een stadion wel 20.000 mensen te laten samen komen", klinkt het.

"Als ze het risico nemen om het Belgische publiek nog samen te brengen dan is het niet verantwoord. Daarom denk ik dat ze morgen ook de beslissing zullen nemen om zonder publiek te spelen. Ik denk dat ze donderdag officieel het bericht ‘Wij raden het af’, willen krijgen van Marc Van Ranst. Hij moet nog meer zijn wil doorduwen", aldus Degryse.