Dejaegere opnieuw in de basis bij AA Gent: Terechte keuze van de coach

Dejaegere opnieuw in de basis bij AA Gent: "Terechte keuze van de coach"

11-03-2020 14:50
3

Brecht Dejaegere verscheen zaterdagavond voor de eerste keer sinds 1 december aan de aftrap bij KAA Gent. Het werd geen fijne avond voor de 28-jarige middenvelder, want zijn ploeg leed tegen Sporting Charleroi zijn eerste thuisnederlaag van het seizoen.

"Ik kreeg voor de partij te horen dat ik aan de opwarming van het basiselftal zou deelnemen omdat Vadis Odjidja onzeker was", vertelde Dejaegere aan Het Nieuwsblad. "Na de grote versnelling stapte Vadis eruit, hij voelde zich er toch niet klaar voor. Maar eenmaal de coach je dat zegt, bereid je je er toch op voor dat je effectief start, dus ik was ook effectief wel klaar om aan de aftrap te komen. Ik zat ook meteen goed in de match en het deed enorm deugd om nog eens te starten. Gezien hetgeen ik breng op training, leek het me een terechte keuze van de coach."

Het werd echter een terugkeer in mineur voor Dejaegere. "Inderdaad. Jammer dat het team - net wanneer ik nog eens een basisplaats weet te bemachtigen - een offday kent. Ik probeerde evenwel om zo veel als mogelijk energie te geven aan de ploeg, maar gaandeweg voelde ik dat ik toch wat ritme miste. Niet verwonderlijk, het was al een poosje geleden dat ik nog eens aan de aftrap kwam. Ik had enkele korte invalbeurten achter de rug, maar dat is toch nog een ander verhaal", besloot de middenvelder van de Buffalo's.