Engelsman Pardew schrikt zich rot van Nederlanders: 'What the hell'

Engelsman Pardew schrikt zich rot van Nederlanders: 'What the hell'

11-03-2020 13:14
2

Engelsman Alan Pardew is tegenwoordig aan de slag in Nederland. Hij staat bij ADO Den Haag voor de 'grootste en moeilijkste uitdaging van allemaal'. In een interview met Voetbal International maakt hij duidelijk dat hij zich als Engelsman verbaasd over het reilen en zeilen in de Nederlandse voetbalwereld.

"We hebben wel moeten wennen aan elkaar. ADO Den Haag aan mij en andersom", vertelt een openhartige Pardew. "Maar dat ging vrij snel. Waar ik als Engelsman meer moeite mee heb, is de benadering hier. Ik was nog niet begonnen, of ik werd al aangepakt in de kranten en op tv. Vanaf dag één heb ik het gevoel gehad dat ik mezelf moest verdedigen. Dat heeft me verbaasd. Waarom? Ik heb successen gekend en mislukkingen, wie niet in dit leven? Maar het leek wel alsof ik er op voorhand weinig van kon."

Pardew, in het verleden werkzaam bij onder meer West Ham United, Southampton en Newcastle United, snapt het niet. "Over mij mogen ze zeggen en schrijven wat ze willen, alleen: waarom al voordat ik was begonnen? Wat mij vooral raakt, is dat de berichtgeving zorgt voor druk op mijn spelers, dat vind ik niet eerlijk."

Twee weken geleden moest Pardew helemaal even slikken toen er fans van ADO plots op het trainingsveld van de club stonden. "Neem nou die supporters die ineens met een flipover naast het trainingsveld stonden. What the hell! We hadden net een punt gepakt in Heerenveen, gestreden alsof onze levens ervan afhingen, spelers lagen na afloop op de grond zo leeg als ze waren en dan een paar dagen later staan er fans op het veld met een bord om uit te leggen wat er allemaal fout gaat..."

"Noem me naïef, maar in Engeland is dat onmogelijk, gebeurt niet", aldus de 58-jarige trainer. "In Nederland schijnen zulke dingen vaker voor te komen. Op zich kan ik daarmee ook nog wel leven en ben ik bereid iedereen uit te leggen waarmee we bezig zijn. Maar maak een afspraak, kies een andere dag. Dit had een negatief effect op de groep."