D’Hooghe geeft advies: Pro League moet plan B én C klaar hebben

D’Hooghe geeft advies: "Pro League moet plan B én C klaar hebben"

11-03-2020 11:45
1

Het coronavirus gaat onverminderd door in Europa en dat laat zich nu ook voelen in de sportwereld. Dokter en hoofd van de medische commissie van de FIFA, Michel D’Hooghe, maakt zich zorgen, maar predikt ook om niet te panikeren.

Nu dat verschillende nationale competities in Europa worden stilgelegd, of achter gesloten deuren wordt afgehandeld, komt de vraag of de zelfde maatregelen in België moeten worden genomen steeds nadrukkelijker de kop op steken. D’Hooghe geeft zijn mening in Het Laatste Nieuws.

"Paniek is een slechte raadgever, maar anderzijds mogen we geen struisvogelpolitiek voeren. Dat geldt voor de maatschappij…en dus ook voor onze voetbalwedstrijden." Moet de Belgische competitie dan uitgesteld worden, zoals in Italië? "Het loopt hier nog niet zo een vaart dus momenteel is dat nog niet aan de orde. Maar de gezondheid primeert en dus moet de Pro League een plan B en C klaar hebben liggen."

D’Hooghe wil voorlopig wel nog niet weten van afgelastingen, en al zeker niet van wedstrijden zonder fans. "Publiek is inherent aan het voetbal. Wedstrijden zonder publiek is niet wat we willen. Maar toch gaat gezondheid boven alles", vertelt D’Hooghe. "Voorlopig moet echter de nadruk op preventie liggen, wedstrijden achter gesloten deuren zijn nog geen noodzaak."