Mourinho treurt: 'Alle spelers op de Leipzig-bank zouden bij mij hebben gespeeld'

Mourinho treurt: 'Alle spelers op de Leipzig-bank zouden bij mij hebben gespeeld'

11-03-2020 10:38
3

Tottenham Hotspur werd dinsdagavond in de achtste finales van de Champions League van het veld geveegd door RB Leipzig (3-0), waardoor de Engelse grootmacht al zes wedstrijden wacht op een overwinning. José Mourinho voelt zich verslagen.

De reeks van zes wedstrijden op rij zonder zege is de slechtste serie van Mourinho in zijn trainersloopbaan. "We geloofden allemaal in een comeback, maar wisten ook dat het heel erg moeilijk is voor ons. RB Leipzig is een erg sterke ploeg en wij hebben moeite met het maken van doelpunten", reageert de Portugese manager voor de camera van BT Sport.

"Mijn spelers hebben alles gegeven, maar het was niet voldoende", vervolgt Mourinho, die zijn ploeg spaart. "Als ik kritiek heb, hou ik dit binnenskamers. We maken allemaal fouten en ik geef spelers met moeilijkheden nooit de schuld. Niemand heeft schuld. In iedere wedstrijd raken we wel een speler kwijt met een blessure. Dat is het verhaal van dit seizoen, het is non-stop. Kijk naar onze bank en kijk naar die van Leipzig. Alle spelers op de Leipzig-bank zouden bij mij hebben gespeeld."

Rio Ferdinand, analist in de studio van BT Sport, maakt zich zorgen over Tottenham. "Leipzig heeft echt in beide wedstrijden met ze gespeeld. Het optreden van Tottenham hier was echt waardeloos. Ik weet dat ze te kampen hebben met de nodige blessures, maar dan nog zouden ze veel beter moeten presteren. Ze spelen zonder enig vertrouwen."