Vanhaezebrouck schuift talent naar voren: “Hij heeft het grootste potentieel”

Vanhaezebrouck schuift talent naar voren: “Hij heeft het grootste potentieel”

11-03-2020 10:15
13

Jérémy Doku maakt een stormachtige ontwikkeling mee bij RSC Anderlecht. De buitenspeler wordt nu zelfs al genoemd bij de Rode Duivels. Hein Vanhaezebrouck liet het talent debuteren en laat zich tegenover Het Nieuwsblad uit over Doku.

Doku viel in november 2018 in tegen STVV en maakte meteen een sterke indruk. “Doku zou net als Verschaeren pas op de winterstage aansluiten, maar we brachten hem eerder, omdat we in nood zaten en veel blessures hadden. Ik heb hem uiteindelijk - door mijn ontslag - maar een week of vier onder mijn hoede gehad.”

Volgens Vanhaezebrouck heeft Doku ook het meeste potentieel bij Anderlecht. “Maar van alle jongens die ik heb gebracht - Saelemaekers, Bornauw, Sambi Lokonga, Verschaeren en Amuzu - was hij degene met het grootste ­potentieel. Dat lijkt makkelijk om nu te beweren, maar dat heb ik destijds al tegen iedereen gezegd.”

Doku is een explosieve speler en kan uit het niets een actie uit zijn sloffen schieten. “Ik heb zelden een speler gezien met zoveel explosiviteit op de eerste meters, die zo vlot kan versnellen en van richting veranderen, en daarbij ook perfect de controle over zijn lichaam en de bal behoudt.”

“Zelfs toen hij nog niet in de A-kern zat en ik hem bezig zag bij de U19 of beloften, zei ik: Als er van al die jonge gasten eentje carrière zal maken bij een Europese topclub, dan is het ­Doku. Niet voor niks dat Liverpool en al die andere grootheden al aan zijn deur hebben gestaan”, aldus Vanhaezebrouck.