Iličić maakt er vier, Castagne helpt Atalanta niet mee aan volgende ronde

10-03-2020 22:52

Atalanta heeft zich geplaatst voor de volgende ronde van de Champions League. Nadat het thuisduel met Valenvia met 4-1 werd gewonnen, waren de Italianen ook in een leeg Mestalla te sterk voor de Spanjaarden: 3-4.

In tegenstelling tot het eerste duel stond Jasper Cillessen onder de lat bij Valencia, maar de Nederlander kon zich niet onderscheiden. Bij rust keken Cillessen en Valencia tegen een 1-2 achterstand aan door twee rake penalty's van Josip Iličić. Tussendoor maakte Kevin Gameiro nog wel gelijk, maar door de tweede benutte strafschop leek het tweeluik na de eerste helft al definitief beslist.

Na de onderbreking kwam Valencia beter voor de dag en wist het via Gameiro en Ferrán Torres nog wel twee keer te scoren, maar dat was niet genoeg voor een plaats in de volgende ronde. Atalanta kwam dankzij nog twee treffers van Iličić namelijk opnieuw tot vier doelpunten en stoot met een totale score van 8-4 door in de Champions League.

Timothy Castagne bleef bij Atalanta 90 minuten op de bank. Die andere ex-speler van KRC Genk; Ruslan Malinovsky, viel twaalf minuten voor het einde in.