Wilmots haalt uit naar Lukaku: Ik had hem op het EK naar huis moeten sturen

Wilmots haalt uit naar Lukaku: "Ik had hem op het EK naar huis moeten sturen"

10-03-2020 20:26 Laatste update: 11-03-2020 10:16
16

Marc Wilmots heeft gereageerd op de uitlatingen van Jordan Lukaku. De linkspoot was tijdens een interview met Eleven Sports bijzonder hard over de tactische richtlijnen van de gewezen bondscoach. Wilmots sneert nu terug tijdens een gesprek met Sport/Voetbalmagazine.

"Op het EK in 2016 in de kwartfinale tegen Wales (België verloor met 3-1, nvdr.) hanteerden we dezelfde tactiek als met België in 2002 tegen Brazilië", stak de oud-bondscoach van wal. "Die bestond erin hoog druk te zetten om hun hun spel niet te laten spelen. Dus, zijn taak was ook om Eden (Hazard, nvdr) niet te diep te laten zakken. Hij moest hem gewoon zo vaak mogelijk aanspelen in de diepte. Als ik dat nu hoor, betekent het gewoon dat hij de tactiek toen niet begreep. Niets. Hij sliep, maar Jordan is zo. Hij is een goede speler, maar speelt te veel op instinct."

"Als ik het hoor, heb ik er spijt van dat ik hem niet heb buitengezet nadat hij tien keer te laat kwam op het EK. Ik heb uitgerekend dat hij sinds de vriendschappelijke wedstrijd tegen Portugal (in aanloop naar het EK, nvdr.) tot de kwartfinale tegen Wales aanwezig was bij negen tactische besprekingen. Als je dan nog niet doorhebt wat je moet doen... Daarbovenop hadden we met Vital Borkelmans een zeer ervaren ex-linksback in onze staf. En dan heeft hij nog het lef om te zeggen dat hij niet wist wat hij moest doen? Ik denk dat Jan Vertonghen en Thomas Vermaelen nooit dat probleem gehad hebben", besloot Wilmots.