Vooruitblik op de bekerfinale: Zij zouden Vanaken en Vormer het leven zuur maken

Vooruitblik op de bekerfinale: "Zij zouden Vanaken en Vormer het leven zuur maken"

10-03-2020 19:02
5

Binnen een kleine twee weken staan Club Brugge en Royal Antwerp FC (als het coronavirus geen roet in het eten gooit) tegenover elkaar in de finale van de Croky Cup. Patrick Goots blikt al eens vooruit op dat ongetwijfeld intens duel. De sleutel ligt, zoals wel vaker, op het middenveld.

Bij Antwerp bestaat geen discussie over de meerwaarde van Faris Haroun, met zijn ervaring en kwaliteiten als aanjager. Hij is dan ook een zekerheidje in de basis. Naast hem speelt normaal gezien Alexis De Sart of Steven Defour. Goots weet wie hij zou kiezen. "Een heel moeilijke keuze, maar ik zei het al eerder: ik ben een enorme Defour-fan", geeft de oud-aanvaller zijn advies in Gazet van Antwerpen.

"Hij heeft voor mij een streepje voor om in de finale te starten", gaat Goots verder. "Het wordt een heel beladen match tegen Club Brugge, het zal oorlog worden. En met Defour kan je naar de oorlog. Jammer wel voor De Sart dan, die al heeft bewezen dat hij een prima tandem kan vormen met Haroun."

"Samen zouden ze Vanaken en Vormer, als die fit is, gerust het leven zuur kunnen maken", geeft Goots ook De Sart lof. "Maar je kan De Sart makkelijker laten invallen dan Defour. En aangezien een finale misschien zelfs langer dan 90 minuten duurt, kan dat nodig zijn."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie