Been heeft duidelijke taal voor KRC Genk: Ga geen vreemde dingen doen

Been heeft duidelijke taal voor KRC Genk: "Ga geen vreemde dingen doen"

10-03-2020 10:15 Laatste update: 11:17
1

KRC Genk moet zich op de laatste speeldag nog verzekeren van Play-Off 1. In 2012 was dat ook al het geval. Coach Mario Been bracht die opdracht toen tot een goed einde en hoopt dat de geschiedenis zich herhaalt. 

Been volgt zijn ex-ploeg nog op de voet. "Ze beleven een moeilijk seizoen. Vergelijkbaar met mijn eerste jaar als coach van Genk. Ook ik kwam in een post-kampioenenjaar naar Genk. We kwamen uit in de Champions League, een geweldig avontuur, maar wel eentje dat ons punten kostte in de competitie. Daardoor moesten wij tot op de laatste speeldag knokken, dat is nu niet anders voor Genk", aldus Been bij Het Laatste Nieuws.

KRC Genk weet dat er heel veel op het spel staat. "Voor Genk moét het, ze zijn het aan hun reputatie verplicht om tussen de eerste zes te staan. Maar geloof me, ook in Mechelen voelen ze die zenuwachtigheid. Ze staan al een heel seizoen in de buurt van die zesde plaats. Het zou geen schande zijn als ze het niet zouden halen. Maar strompelen in het zicht van de meet, dan zou ook daar die klap hard aankomen."

Been heeft nog een goeie raad klaar voor coach Hannes Wolf. "Eigenlijk is de opdracht voor Wolf simpel: verander niets aan je gewoontes. Ga nou niet plots vreemde dingen doen, want spelers zijn daar heel gevoelig voor. Dan denken ze dat je twijfelt. In de besprekingen moet je als trainer net heel veel zelfvertrouwen uitstralen. Ga niet te veel focussen op de tegenstander, benadruk vooral de kwaliteiten van je eigen team. En als ik Wolf één tip mag geven: blijf weg uit de bestuurskamer. Ik ken het huis een beetje, op het bovenste verdiep lopen ze op de toppen van hun tenen. Dat garandeer ik je."