Lege stadions zijn verschrikkelijk: Dit kan je niet verkopen, stop er dan mee

Lege stadions zijn "verschrikkelijk": "Dit kan je niet verkopen, stop er dan mee"

09-03-2020 23:30
2

Het coronavirus slaat ongenadig toe en dat heeft ook immense gevolgen voor de voetbalwereld. Zo betwistte men in Italië de laatste week enkel wedstrijden achter gesloten deuren. De komende periode zal alles zelfs afgelast worden. Voor Filip Joos is dat de beste oplossing, want voetballen in een leeg stadion, daar is hij niet voor te vinden.

"Dat is een drama", windt Joos er geen doekjes om bij Extra Time. "Eigenlijk ben ik het eens met de mensen die zeggen dat het volledig moet stilliggen. Dat hebben ze nu ook gedaan, het Olympische Comité heeft aangekondigd dat er tot 3 april niet gesport wordt in Italië. De voetbalbond moet zich daar nog bij aansluiten, maar kan eigenlijk niet anders. Dit is ook zo verschrikkelijk voor het product voetbal, weet je. Dit kan je niet verkopen. Stop er dan mee", is zijn duidelijke boodschap.

Youri Mulder beaamt de stelling van Joos, al heeft hij een creatieve tussenoplossing. "Weet je wat ze zouden moeten doen?", aldus de Nederlander. "Die geluiden op dat voetbalveld, die doen zo amateuristisch aan. Als je naar een amateurwedstrijd gaat, hoor je die geluiden ook. Ze moeten misschien die microfoons rond het veld uitzetten. Die profspelers worden opeens amateurs."

Ook Gert Verheyen beseft dat voetbal om meer draait dan enkel een bal en 22 spelers. "Een voetbalwedstrijd heeft ook veel te maken met omgeving", pikt de analist in. "Waarom vinden we de Premier League zo fantastisch? Dat komt niet alleen door de match zelf, maar de hele ambiance."