Zulte Waregem houdt Dury de hand boven het hoofd: 'We gaan de rit samen uitzingen'

Zulte Waregem houdt Dury de hand boven het hoofd: 'We gaan de rit samen uitzingen'

09-03-2020 23:02
6

Na de 7-0-pandoering bij RSC Anderlecht wordt bij Zulte Waregem plots de positie van trainer Francky Dury in vraag gesteld. Via een perscommuniqué laten de West-Vlamingen weten dat een ontslag niet aan de orde is, al klinkt er wel wat woede uit de tekst.

'We verwachten dat spelers en staf zich grondig bezinnen', legt Zulte Waregem ook wel wat verantwoordelijkheid bij Dury. Toch hoeft de ervaren rot zich niet al te veel zorgen te maken. Het bestuur van Essevee geeft Dury zijn zegen. 'We gaan de rit ­samen uitzingen', verzekert de club. Dury ondertekende aan de Gaverbeek een contract voor tien (!) jaar.

Dat het bestuur aanstuurt op een kentering, staat echter buiten kijf. 'Deze mentaliteit kan niet', verwijst het communiqué naar de afstraffing in het Lotto Park. 'Anders gaat het verkeerde kant uit.'

Of de storm binnen Zulte Waregem daarmee gaat liggen, is nog maar de vraag. Eerder werd de mental coach bij Essevee al op straat gezet. Daarnaast moeten de spelers de kosten van de supporters die naar Anderlecht afreisden, integraal terugbetalen.