Antwerp staat virtueel op één punt van de Champions League: Gek, hé!

Antwerp staat virtueel op één punt van de Champions League: "Gek, hé!"

Gepubliceerd: maandag 9 maart 2020 om 23:14ma 09-03-2020 om 23:14

Antwerp FC staat op dit moment virtueel op één puntje van de Champions League-voorronde. Enkel Sporting Charleroi en KAA Gent staan voorlopig in de weg voor de Champions League. Ze staan met drie op een zakdoek, alles kan nog.

Er is nog één speeldag te spelen, maar de spelers van Antwerp FC kijken alvast vooruit. KAA Gent, Sporting Charleroi en Standard zullen met hen bikkelen om de fel begeerde tweede plaats. Champions League is namelijk niet iets wat je iedere week kan spelen. In principe zal ook de zesde in de stand nog kans maken op deze tweede plaats. Met RSC Anderlecht, KRC Genk en KV Mechelen als mogelijke kanshebbers komt er sowieso een geduchte concurrent bij.

Ritchie De Laet blikt in Het Laatste Nieuws vooruit: "Elk punt is goud nu, beseffen we. Dat zie je ook als je de andere resultaten bekijkt. We kruipen weer dichter bij de tweede plaats. Gent verliest en alles, op Brugge na, staat zo dicht bij elkaar. We staan virtueel op één puntje van de Champions League-voorronde. Gek hé? Alles kan nog, zeker na die halvering. Daarna volgt de ene topper na de andere, iedereen gaat punten van iedereen pakken. Volgende week moeten we het proberen af te maken en dan toeleven naar de bekerfinale."

Antwerp FC had vorig jaar alvast een goede ervaring met Play-Off 1. Toen wisten ze nog 2 plaatsen op te schuiven en zo Europees voetbal uit de brand te spelen. Het Europese avontuur liep wel al na vier wedstrijden en evenveel rode kaarten af. De Champions League is wel nog een niveau hoger dan de Europa League. Antwerp FC zal in dat geval toch beter moeten presteren op het Europese toneel.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Is Antwerp FC klaar voor de Champions League?

(205 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws