Euvrard en OH Leuven maken zich op voor grote promotiefinale tegen Beerschot

Euvrard en OH Leuven maken zich op voor grote promotiefinale tegen Beerschot

Gepubliceerd: maandag 9 maart 2020 om 22:38ma 09-03-2020 om 22:38

OH Leuven verloor dit weekend van Beerschot met 1-0. Het belangrijke uitdoelpunt is niet meer gevallen. Willen ze terugkeren in de Jupiler Pro League moeten ze zaterdag thuis vol aan de bak.

Vincent Euvrard kijkt vooral tevreden terug op de tweede helft van zijn jongens. In de eerste helft werd er gewoon niet scherp genoeg verdedigd. "De eerste twintig minuten zag ik een wedstrijd in evenwicht. Beerschot creëerde wat gevaar op stilstaande fases. Wij hadden kunnen scoren met die kopbal op de lat. Tot aan dat tegendoelpunt van Tissoudali was er niets aan de hand”, zegt Euvrard op de site van OH Leuven.

Laurent Henkinet voorkwam erger door enkele sterke reddingen. "De thuisploeg kreeg na die 1-0 uiteraard vleugels en een uitverkocht Kiel ging achter de ploeg staan. Toen zagen we serieus af", klinkt het eerlijk bij Euvrard. In de tweede periode creëerde OH Leuven veel meer kansen. "Jammer dat we daar vergaten onze momenten te pakken. Als we de gelijkmaker hadden kunnen maken, zou het momentum gekeerd zijn in de match. Spijtig dat we dat hebben nagelaten na de rust", aldus Euvrard.

Zware klus
Zaterdag zal OH Leuven het thuis moeten waarmaken. De 1-0 achterstand nog ombuigen en promoveren naar de Jupiler Pro League. Het zou voor Euvrard alvast niet de eerste keer zijn. Hij deed het eerder als assistent-trainer al met Cercle Brugge toen er met 3-1 werd gewonnen in het Jan Breydelstadion. Na een 1-0 verlies op het Kiel, net zoals dit jaar dus. Euvrard heeft er alvast zin in. "Ik kijk die wedstrijd met veel vertrouwen tegemoet."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Wie gaat er promoveren?

Oud-Heverlee Leuven
57%
Beerschot
43%
(264 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws