Premier League vergelijkt Wesley (ex-Club Brugge) en Samatta (ex-Genk)

Premier League vergelijkt Wesley (ex-Club Brugge) en Samatta (ex-Genk)

09-03-2020 19:41
3

Mwbana Samatta koos afgelopen winter voor een vertrek bij KRC Genk. De Tanzaniaan trok naar Aston Villa, waar hij al kon imponeren. Bij de Premier League plaatste men de spits ook even in de kijker voor de partij tegen Leicester City.

Zo was Adrian Clarke, analist voor de officiële website van de Premier League, onder de indruk van Samatta. 'Hij kan de defensie van Leicester City pijn doen. Samatta scoorde twee keer in vijf wedstrijden voor Aston Villa en verdiende de lof die hij krijgt', klinkt het.

'Terwijl Aston Villa nog steeds rekent op de flitsen van Jack Grealish toont ook Samatta dat hij waardevol kan zijn voor The Villains. Hij werkt hard, is gevaarlijk in de lucht en bewees bij zijn vorige clubs dat hij makkelijk kan scoren.'

Wesley vs Samatta
Aston Villa haalde de spits na de blessure van Wesley Moraes, die niet helemaal kon overtuigen bij de club. De cijfers tonen ook aan dat Samatta iets harder werkt dan Wesley (9.3 km afgelegde kilometers per wedstrijd versus 8,8 km). Daarnaast legt Samatta ook meer sprints af dan Wesley: 15,7 per wedstrijd versus 9,9 per partij.

'Die statistieken tonen aan dat Samatta meer mobiliteit heeft dan Wesley. Hij legt meer kilometers af en ook een pak meer sprints. Hij mag dan niet zo snel of sterk zijn dan Wesley, maar zijn werkkracht kan voor foutjes zorgen in de defensie van Leicester City. Als The Foxes geen hele wedstrijd geconcentreerd zijn, kan Samatta hen daarvoor straffen', aldus de Engelse bron.