Naast Meunier zien ook Raman en Bornauw geen fans meer in tribunes

Naast Meunier zien ook Raman en Bornauw geen fans meer in tribunes

09-03-2020 14:09 Laatste update: 21:01
6

Alle wedstrijden in de Ligue 1 tot en met 15 april worden achter gesloten deuren afgewerkt. Dat heeft Roxana Maracineanu, de minister van sport in Frankrijk, bekend gemaakt op een persconferentie. 

Het is een drastische maatregel, maar volgens Maracineanu een onvermijdelijke na de uitbraak van het coronavirus in Europa. Bij de wedstrijden mag helemaal geen publiek óf een toeschouwersaantal van 1.000 mensen aanwezig zijn. 

"Het moet gerespecteerd worden dat een maximum van 1.000 mensen aanwezig kunnen zijn in het stadion", laat de minister weten, geciteerd door France Football. "De clubs mogen de beslissing nemen om tot 1.000 kaarten te verkopen of de wedstrijden te spelen achter gesloten deuren."

In steeds meer landen wordt geen enkel risico genomen: de Champions League-wedstrijden tussen Valencia en Atalanta Bergamo en Paris Saint-Germain en Borussia Dortmund worden zonder publiek gespeeld. Bij RB Leipzig en Tottenham Hotspur zitten er wel supporters op de tribunes.

Update: De wedstrijden van aanstaand weekend in de Bundesliga worden waarschijnlijk ook zonder publiek afgewerkt. Dat zou onder meer betekenen dat de derby tussen Borussia Dortmund en Schalke 04 voor lege tribunes gespeeld zal worden. Christian Seifert, baas van de Duitse Bundesliga, zegt tegenover Bild dat het in ieder geval zeker is dat er gespeeld wordt. "Het liefste doen we dat met fans erbij, maar dat is momenteel helaas niet realistisch."