Hij is een prachtige ambassadeur van het Belgische voetbal

"Hij is een prachtige ambassadeur van het Belgische voetbal"

08-03-2020 22:01
3

De deur van de Rode Duivels is definitief dicht voor Mousa Dembélé, dat liet de middenvelder zelf verstaan. Ex-bondscoach Georges Leekens kent hem goed, en heeft enkel maar positieve zaken te vertellen over de voormalige Rode Duivel.

Dembélé speelde in totaal 82 keer voor de Rode Duivels, daarin wist hij ook vijf keer te scoren. Dembélé moest het echter niet van zijn scorend vermogen hebben, Leekens ziet enkele andere zaken die bijdroegen tot zijn succes.

Zo was zijn betrouwbaarheid en spelintelligentie één van zijn voornaamste kwaliteiten. "Als je hem een opdracht gaf, mag je er zeker van zijn dat hij er 300% voor zou gaan", aldus Leekens in Het Laatste Nieuws. "Hij gaf altijd een meerwaarde aan een elftal en maakte vooral de andere beter", vervolgt de voormalige bondscoach.

Met zijn 82 caps valt Dembélé net buiten de top tien van Rode Duivels met de meeste wedstrijden achter hun naam, de 32-jarige middenvelder is dan ook één van de grondleggers van de huidige generatie. "Hij is een prachtige ambassadeur van het Belgische voetbal. Hij had ook altijd iets sentimenteels en romantisch in zich als hij op het veld stond", besluit Leekens.