Dembélé (32) stopt bij Rode Duivels: 'Martinez moet ook niet bellen voor EK'

Dembélé (32) stopt bij Rode Duivels: 'Martinez moet ook niet bellen voor EK'

08-03-2020 20:00
7

Moussa Dembélé (32) heeft zijn laatste interland gespeeld voor België. De middenvelder van het Chinese Guangzhou R&F heeft een punt gezet achter zijn interlandcarrière, zo maakte hij zondag bekend in een interview met VTM Nieuws.

Dembélé maakte in 2006 zijn debuut voor de Rode Duivels en eindigt veertien jaar later op 82 interlands en vijf goals. "Het hoofdstuk is afgesloten. Ja, ook als Martínez me voor het EK nog belt...", laat de oud-speler van Willem II, AZ en Tottenham Hotspur weten.

Dembélé deed na het WK van 2018 nog mee in de interlands tegen Schotland en IJsland, maar verdween na zijn transfer naar Guangzhou R&F uit beeld. Eigenlijk wilde hij toen al stoppen. "Martínez stelde voor om een jaar te wachten om te kijken hoe ik me er zou voelen. Hij gaf aan dat hij wel op me rekende voor het EK. Na het toernooi kan je rustig stoppen, klonk het.

"Martínez heeft me daarna ook een paar keer gebeld om te informeren en nu heb ik al een tijdje geen contact meer met hem gehad", aldus Dembélé, voor wie België een 'afgesloten hoofdstuk' is. "Ik heb niet aangekondigd dat ik zou stoppen met de nationale ploeg, maar voor mij was dat eigenlijk al een tijdje duidelijk."