Beerschot pakt belangrijke zege tegen OHL, maar is nog niet zeker van promotie

08-03-2020 17:49
9

Beerschot heeft een goede zaak gedaan in de heenwedstrijd van de promotiefinale. In eigen huis wist het makkelijk van Oud-Heverlee Leuven te winnen. Het werd 1-0, waardoor de promotie nog niet binnen is.

In de heenwedstrijd van de promotiefinale begon Beerschot het best aan de partij en hoopte het OHL meteen bij de keel te kunnen grijpen. Bijna met succes. Na amper één minuut was het bijna raak, Laurent Henkinet voorkwam erger.

De bezoekers uit Leuven kwamen er amper aan te pas en moesten het spel ondergaan. Beerschot controleerde de wedstrijd helemaal en werd daar uiteindelijk ook voor beloond. Tarik Tissoudali kon profiteren van een zwak spelende Jan Van den Bergh, de 1-0 was het gevolg.

Ook na het doelpunt waren de kansen nog steeds voor Beerschot. Onder andere Dom en Noubissi konden de score verdubbelen, maar kwamen een sterk keepende Henkinet tegen. Bij de rust stond het dan nog steeds 1-0.

Ook na de pauze waren de kansen vooral voor Beerschot. Op dat tweede doelpunt bleef het echter wachten. Dat kwam er uiteindelijk wel via Tissoudali, al werd het afgekeurd vanwege buitenspel.

Het overwicht was voor Beerschot, de kansen ook, de doelpunten niet. Met een 1-0 winst zou het een goede zaak doen, maar was het ook lang niet zeker van de promotie. Het bleef dus zoeken naar dat tweede goaltje.

Dat doelpunt viel niet. Sterker nog, het was OHL dat in de slotfase nog voor het meeste doelgevaar zorgde. Ook de Leuvenaren slaagden er echter niet in om de netten te doen trillen. Het bleef 1-0.