Club Brugge viert derbyzege met vlag in de middenstip: 'This means more'

Club Brugge viert derbyzege met vlag in de middenstip: 'This means more'

08-03-2020 10:16
81

Club Brugge trok de Brugse stadsderby naar zich toe met 2-1. Na de overwinning op stadsgenoot Cercle Brugge konden enkele spelers het niet laten de traditionele vlag in de middenstip te planten.

Ditmaal namen Percy Tau en Krépin Diatta, die overigens voor het tweede doelpunt van Club zorgde, dat klusje voor hun rekening. Blijkbaar betekent die daad veel voor Blauw-Zwart, want op Twitter blikte het deze ochtend nog eens terug op dat voorval. 'This means more', schrijft Club bij de foto.

In het recente verleden gebeurde het wel vaker dat spelers van beide kampen het Jan Breydel-stadion wilden claimen. Dat verliep niet altijd zonder slag of stoot, want de symbolische daad wordt allerminst gesmaakt door de tegenstander. 

Door de overwinning gaat Club Brugge nu nog wat ruimer aan kop van de Jupiler Pro League, te meer omdat eerste achtervolger KAA Gent onderuit ging tegen Sporting Charleroi (1-4). Cercle mocht, ondanks de nederlaag, dan weer juichen zaterdagavond. De Vereniging heeft zich verzekerd van het behoud.