Nijdige Clement: Door zo'n kritiek zou het nog een lang seizoen kunnen worden

Nijdige Clement: "Door zo'n kritiek zou het nog een lang seizoen kunnen worden"

08-03-2020 09:36
105

Club Brugge mag zich weer een half jaar de ploeg van 't stad noemen. Tegen Cercle Brugge won Blauw-Zwart verdiend met 2-1. Die score had zelfs hoger kunnen zijn, maar een doelpunt van Mats Rits werd afgekeurd omdat hij zijn arm gebruikte. Philippe Clement wilde wel wat kwijt over die fase.

Een gefrustreerde Clement stond Sporza te woord na afloop van het duel en had wat te vertellen over het handspel van Rits. "Wat me wel op de lever ligt, is dat ik van bepaalde mensen hoor dat Club structureel zou worden bevoordeeld door de arbitrage. Ik hoop dat die personen naar deze wedstrijd hebben gekeken en dat ze de fase met Rits goed hebben gezien", wijst Clement de criticasters met de vinger.

Voor de Club-coach was het blijkbaar geen hands. "Hij kan zijn arm moeilijk in zijn ribbenkast steken", argumenteert Clement. "Het zou door zo’n kritiek nog een lang seizoen kunnen worden, als we telkens zoveel meer kansen dan de tegenstander moeten creëren om te kunnen winnen." Uiteindelijk won Club dus. Daardoor heeft het nu meer punten dan een ploeg ooit gehad heeft in deze fase van de competitie.