Toon slaat helemaal om bij Geeraerd: De situatie ziet er heel benard uit

Toon slaat helemaal om bij Geeraerd: "De situatie ziet er heel benard uit"

08-03-2020 09:20 Laatste update: 09:28
6

Waasland-Beveren staat met anderhalf been in Eerste Klasse B. Na een 1-0-nederlaag bij Royal Excel Moeskroen blijft de achterstand op KV Oostende twee punten. Terwijl coach-ad-interim Dirk Geeraerd de voorbije dagen positivisme in zijn ploeg probeerde pompen, laat ook hij de schouders nu zakken.

"De situatie ziet er heel benard uit", beseft Geeraerd bij Sporza. "Maar als Cercle voortgaat op zijn elan van de laatste weken, kunnen wij proberen nog iets te forceren tegen Gent." Waasland-Beveren krijgt dus het nummer twee over de vloer op de slotspeeldag, terwijl concurrent Oostende naar Cercle Brugge trekt. Groen-Zwart wist zich zaterdag, ondanks een nederlaag, te verzekeren van het behoud.

Zelf winnen én Oostende zien verliezen, dat is dus de laatste strohalm voor Waasland-Beveren. Een zeer moeilijke opgave, geeft Geeraerd toe. "Ik heb al eens gezegd dat mirakels niet bestaan, maar we hebben er nu echt wel een nodig om in eerste te blijven. Er zijn al veel voetbalmirakels, dus moeten we alles geven tot de laatste minuut van de laatste dag", besluit hij.