Arsenal wint dankzij VAR en Lacazette, Benteke helpt Crystal Palace aan zege

Arsenal wint dankzij VAR en Lacazette, Benteke helpt Crystal Palace aan zege

07-03-2020 18:12 Laatste update: 18:19

Arsenal heeft zich nadrukkelijker gemengd in de strijd om de Europese tickets in de Premier League. De ploeg van manager Mikel Arteta won dankzij een curieus VAR-moment met 1-0 van West Ham United. Christian Benteke won met Crystal Palace van Christian Kabasele.

Arsenal - West Ham United 1-0
Arsenal heeft de aansluiting weten te behouden met de ploegen die strijden om de Europese tickets. The Gunners hadden lange tijd echter de handen vol aan stadgenoot West Ham United, dat via een inzet van Jarrod Bowen op de paal al snel gevaarlijk was. Het spel golfde daarna op en neer. Sokratis Papastathopoulos raakte de lat met een kopbal, maar Arsenal kwam aan de andere kant een paar keer goed weg. Zo zag Michail Antonio Sébastien Haller over het hoofd in kansrijke positie en Bernd Leno keerde zijn kopbal.

De ploeg van Arteta kwam uiteindelijk met de schrik vrij. Aleandre Lacazette scoorde op aangeven van Mesut Özil. De treffer van de Fransman leek te worden afgekeurd wegens buitenspel, maar daar stak de VAR een stokje voor. Arsenal klimt door de 1-0 overwinning naar plek negen. West Ham bivakkeert in de onderste regionen.

Sheffield United - Norwich City 1-0
Tim Krul leed met Norwich City een nederlaag bij Sheffield United. De Nederlandse doelman vertolkte midweeks nog een hoofdrol tijdens de bekerstunt tegen Tottenham Hotspur, maar in de Premier League blijven The Canaries worstelen. Billy Sharp verschalkte Krul na 36 minuten met een kopbal. Norwich zette na rust wel aan, maar keeper Dean Henderson hield Sheffield op de been.

Norwich blijft hekkensluiter, terwijl mede-promovendus Sheffield nu zesde staat en mag dromen van Europees voetbal.

Wolverhampton Wanderers - Brighton & Hove Albion 0-0
Het Brighton & Hove Albion van Leandro Trossard heeft op Molineux knap een punt gepakt tegen het Wolverhampton Wanderers van Leander Dendoncker. Beide Belgen begonnen aan de aftrap. Trossard werd eerder naar de kant gehaald. Wolves blijft desondanks de draw vijfde, een plek die door de Europese uitsluiting van Manchester City goed is voor een Champions League-ticket. Brighton staat vijftiende.

Crystal Palace - Watford 1-0
Jordan Ayew maakte het enige doelpunt van de match. Benteke had daar een belangrijk aandeel in. Benteke bij de thuisploeg en Kabasele bij de bezoekers speelden de volledige match. 

Overige uitslagen:
Southampton - Newcastle United 0-1