Atlético en Sevilla spelen gelijk na spektakel voor rust, Carrasco valt in

07-03-2020 18:01

Atlético Madrid en Sevilla hebben een punt overgehouden aan het onderlinge treffen in het Estadio Wanda Metropolitano. Na een spektakelstuk met vier doelpunten in de eerste helft, netjes verdeeld over beide teams, werd er in de tweede helft niet meer gescoord. Yannick Carrasco viel na 54 minuten in.

Het was niet lang wachten op spektakel in Madrid. Het spel golfde op en neer en beide teams kregen een aantal kleine mogelijkheden om de score te openen. Het was uiteindelijk Luuk De Jong die de wedstrijd daadwerkelijk openbrak. De Nederlander nam de bal uitstekend aan en speelde zich daardoor in één keer vrij. Oog in oog met Atlético-keeper Jan Oblak faalde hij niet: 0-1.

Lang genieten van de voorsprong kon Sevilla echter niet. Na ongeveer een halfuur spelen schoot Álvaro Morata vanaf de penaltystip de gelijkmaker tegen de touwen, nadat de VAR scheidsrechter Alejandro Hernandez had ingefluisterd. En het ging van kwaad tot erger voor de gasten toen João Félix een paar minuten later zijn doelpunt meepikte. Koke legde de bal af op de aanvaller, die knap raak schoot.

Maar het spektakel in de eerste helft was nog niet afgelopen: Kieran Trippier trapte Lucas Ocampos onderuit in het eigen strafschopgebied. Dit ontging arbiter Hernandez in eerste instantie, maar de VAR greep in en riep hem naar de kant. De bal ging op de stip en diezelfde Ocampos stuurde Oblak de verkeerde hoek in voor de 2-2.

Het betekent dat Sevilla op de derde plaats blijft staan en Atlético achter zich houdt. Het verschil tussen beide teams is twee punten. Getafe staat nog tussen Sevilla en Atlético in: de ploeg van trainer José Bordalás heeft evenveel doelpunten als Atléti, maar een beter doelsaldo. De achterstand op Real Madrid en FC Barcelona blijft flink: respectievelijk negen en acht punten.