Ex-prof Guijo-Velasco belandt in psychiatrische zorg: Zelf ook veel meegemaakt

Ex-prof Guijo-Velasco belandt in psychiatrische zorg: "Zelf ook veel meegemaakt"

07-03-2020 14:44
1

Daniel Guijo-Velasco heeft het geluk hervonden, na een bitter einde van zijn profcarrière. De oud-middenvelder van PSV, AGOVV, Excelsior en Helmond Sport moest in 2015 stoppen vanwege een auto-immuunziekte, die zelfs leidde tot tijdelijke blindheid: inmiddels werkt hij in de psychiatrische zorg.

Tijdens zijn herstel kreeg hij veel respect voor het medisch personeel, vertelt Guijo-Velasco aan het Eindhovens Dagblad. "Werken in teamverband, iets goeds doen voor een ander, het sociale aspect. Dat leek mij zelf ook wel wat. Dus ik ben de opleiding tot psychiatrisch verpleegkundige gaan volgen." Deze 'carrièreswitch' was mogelijk, omdat hij zelf weer volledig gezond was. "En ik kan gewoon zien. Na een lange zoektocht sloeg de medicatie aan."

Onze inmiddels 36-jarige landgenoot loopt nu rond op een psychiatrische afdeling in het ziekenhuis van Maaseik. "Laatst had ik voor de mannen een voetbalwedstrijd in de Europa League opgezet. Nou, toen kwamen de vrouwen. Die waren het er niet mee eens. Ik zei: hier heb je de afstandsbediening, veel plezier ermee. En dan maar kijken wat er gebeurt. Observeren." Het gewezen PSV-talent geniet van zijn nieuwe leven. "Ik heb natuurlijk ook het nodige meegemaakt de voorbije jaren. Gelukkig kan ík nu mensen helpen en dat voelt goed."

Guijo-Velasco mag dan wel een Belg zijn, hij kwam nooit uit in de Jupiler Pro League. Nadat hij zijn jeugdopleiding genoot bij KRC Genk, koos hij voor de Eredivisie. Guijo-Velasco is overigens geen onbeschreven blad. Zo kwam hij in november 2008 in opspraak toen hij een Hitler-groet bracht naar een tegenstander.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie