Cercle heeft naast Storck ook straffe keeper: 'De hemel ingeprezen door Neuer'

Cercle heeft naast Storck ook straffe keeper: 'De hemel ingeprezen door Neuer'

07-03-2020 14:28 Laatste update: 14:53
6

Dé ploeg in vorm in de Jupiler Pro League is ... Cercle Brugge! Na een twaalf op twaalf heeft de Vereniging de rode lantaarn doorgegeven aan Waasland-Beveren. Dat heeft het in grote mate te danken aan wonderdokter Bernd Storck, maar ook doelman Lennart Moser draagt zijn steentje bij.

Pas twintig jaar is de Duitser, maar daar valt in Brugge weinig van te merken. Moser maakt indruk met zijn rust en knappe reddingen. In totaal had het talent al zestien belangrijke saves in huis, rekende Het Nieuwsblad uit. Cercle huurt Moser van Union Berlin, dat de doelman eerder ervaring liet opdoen in de Duitse vierde klasse, bij Energie Cottbus.

Sebastian Karkos is journalist bij Bild en kent de kwaliteiten van Moser goed. Bij zijn profdebuut presteerde onze oosterbuur sterk in een bekerduel met Cottbus tegen Bayern München. "Hij werd toen verkozen tot man van de match", herinnert Karkos zich. "Hij bezorgde Bayern heel wat problemen, wat als een verrassing kwam voor mij." Na afloop van dat duel tegen Bayern zou Manuel Neuer hem zelfs de hemel ingeprezen hebben.

"Bij Union had hij al een status van talent opgebouwd. Maar ondanks zijn doelmannen­lichaam - met zijn 1,96 meter en 88 kilogram is hij lang en sterk - leek derde doelman toch zijn plafond bij de club. Tegen Bayern ging hij dan ook in de fout bij de tweede tegengoal. Dat is Moser: soms wauw, soms oh my god, wat doet hij nu?", besluit Karkos.