Thorstvedt groeit: Intussen ben ik er wel achter: dit is een lastige competitie

Thorstvedt groeit: "Intussen ben ik er wel achter: dit is een lastige competitie"

07-03-2020 11:44
1

Na het vertrek van toppers als Sander Berge en Ally Samatta kijkt KRC Genk naar de jonge nieuwkomers om de ploeg op sleeptouw te nemen. Kristian Thorstvedt is er daar één van. De twintigjarige Noor voelt zichzelf week na week verbeteren bij Genk.

"Ik heb al meer speelminuten verzameld dan ik verwacht had", lacht Thorstvedt bij Het Belang van Limburg. "Ik merk wel dat de Belgische eerste klasse van een hoger niveau is dan de Noorse. In Waregem had ik meer tegenstand verwacht, dat heb ik na die match ook aangegeven", verwijst Thorstvedt nog eens naar zijn debuutmatch eind januari.

"Maar intussen ben ik er wel achter: dit is een lastige competitie" geeft de Noor toe. "Met stugge tegenstanders. Maar ik voel wel dat ik daar week na week beter mee overweg kan."

Thorstvedt is naar verluidt nu al één van de leiders in de kleedkamer. "Een natuurlijk proces", beschrijft de middenvelder die vaststelling. "Zo ben ik. Ik neem altijd en overal mijn verantwoordelijkheid. Op en naast het veld. Ik spreek heel veel met de spelers rond mij. Ik ben ook enthousiast van aard."