Zelfs Mertens feliciteert Dessers: Neefje was helemaal onder de indruk

Zelfs Mertens feliciteert Dessers: "Neefje was helemaal onder de indruk"

07-03-2020 11:00
5

Cyriel Dessers mag zich tijdens de eerstvolgende interlandperiode melden bij het nationale elftal van Nigeria. De aanvaller van Heracles Almelo, op het moment topscorer in de Eredivisie, kreeg veel positieve reacties vanuit Belgische hoek.

Dessers kreeg na zijn uitverkiezing meteen een telefoontje van zijn tante. "Om te vertellen dat mijn neefje helemaal onder de indruk was dat Mertens reageerde", vertelt de aanvaller in gesprek met TC Tubantia. Mertens reageerde onder een Instagram-post van Dessers. "Ik heb wel meer reacties gehad vanuit de Belgische hoek. Dat het jammer is dat ik niet voor België uit zal komen, maar ik was niet bezig met de Rode Duivels." 

De eerste voorbereidingen worden al getroffen in huize Dessers. "Het is heel speciaal voor ons. We hebben het Nigeriaanse elftal ook altijd gevolgd, ik kan het volkslied al aardig meezingen." De oproep betekent voor de spits een terugkeer naar het land waar zijn roots liggen. "Vroeger wilden we al graag die op kant op, maar er was een negatief reisadvies. Nu ga ik alsnog, maar dan wel in de beschermde wereld van het voetbal. Mijn verre droom en ambitie was vroeger al om ooit voor Nigeria te spelen, maar dat werd niet als reëel beschouwd", sluit Dessers af.