Update: nieuw hoofdstuk in zaak Ronaldinho, Braziliaan tóch opgepakt door politie

Update: nieuw hoofdstuk in zaak Ronaldinho, Braziliaan tóch opgepakt door politie

07-03-2020 09:02

Ronaldinho is in Paraguay aangehouden en is in hechtenis genomen door de lokale politie. De oud-international van Brazilië zou samen met zijn broer met valse documenten het land zijn binnengekomen.

De ex-sterspeler van FC Barcelona verblijft volgens Mundo Deportivo momenteel met zijn broer Roberto in Paraguay, vlakbij hoofdstad Asunción, Aldaar is de Braziliaan woensdag van zijn bed gelicht door de Paraguayaanse politie, die een aanhoudingsbevel had ontvangen van de luchtvaartpolitie op het nationale vliegveld. Daar is het vermoeden ontstaan dat Ronaldinho en zijn broer met vervalste Paraguayaanse documenten het land binnenkwamen.

Ronaldinho zou volgens het medium in Paraguay zijn om zijn boek 'Genius of Life' te presenteren en om een gezondheidscampagne te ondersteunen. Daarnaast weet men te melden dat hij zijn paspoort in Brazilië in 2018 moest inleveren na een flinke milieuboete. Momenteel verblijft het tweetal in hun luxueuze hotel vlakbij de hoofdstad in politiehechtenis. De twee Brazilianen zullen zich donderdagochtend melden bij het Openbaar Ministerie, om te getuigen en hun kant van het verhaal verder uit te leggen. Vanaf daar zullen er eventuele volgende stappen worden ondernomen.

Update: Ronaldinho hoeft niet te vrezen voor een straf. De voormalig Braziliaans voetballer zou samen met zijn broer met vervalste Paraguayaanse documenten het land binnen zijn gekomen, maar nadat Ronaldinho en zijn broer getuigden bij het Openbaar Ministerie werd er besloten geen actie te ondernemen. Wel moest Ronaldinho aan één eis voldoen: hij moest op de foto met het personeel.

Update: Ronaldinho en zijn broer zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag alsnog gearresteerd door de Paraguayaanse politie. Diverse buitenlandse media maken melding van de arrestatie van de Braziliaanse superster. In een eerder stadium leek Ronaldinho niet te hoeven vrezen voor een verdere vervolging, maar een paar uur na de uitspraken van het Openbaar Ministerie is er tóch een arrestatiebevel uitgegeven voor het tweetal. Naar alle waarschijnlijkheid verschijnt het tweetal zaterdag opnieuw voor de rechter. Daar wordt beslist of zij vrijuit gaan, of in hechtenis blijven zolang het onderzoek loopt.