Bölöni kan in Kortrijk geen beroep doen op Gano, alle druk ligt weer bij Mbokani

Bölöni kan in Kortrijk geen beroep doen op Gano, alle druk ligt weer bij Mbokani

06-03-2020 17:53
1

Royal Antwerp FC kan in het slot van de reguliere competitie nog een mooie negen op negen neerzetten. De eerste horde werd alvast genomen (3-1 tegen KV Oostende). Zaterdag wacht etappe twee, een verplaatsing naar KV Kortrijk. Laszlo Bölöni kan in West-Vlaanderen niet rekenen op Zinho Gano, maar wel op Wesley Hoedt.

Die laatste moest het duel tegen Oostende nog vanuit de tribune volgen vanwege een schorsing. Nu is Hoedt dus weer van de partij. Voor het overige rekent Bölöni op dezelfde namen. Dat betekent zonder Zinho Gano, want de boomlange aanvaller ligt in de lappenmand met een knieblessure. Daardoor mist hij de bekerfinale én (minstens) de start van Play-Off 1.

Zo komt alle druk van de Antwerpse aanval weer te liggen op de schouders van Dieumerci Mbokani, tegen Oostende nog goed voor een hattrick. Een echt alternatief voor de topschutter heeft Bölöni niet, of hij zou Kevin Mirallas moeten uitproberen in de spits.

Overigens is ook Dylan Batubinsika er niet bij in het Guldensporenstadion. De mandekker maakte deze week zijn rentree in een oefenwedstrijd na een tweetal maanden blessureleed. Een officiële wedstrijd komt echter nog te vroeg.

Selectie Antwerp: Bolat, Teunckens, Buta, Arslanagic, Hoedt, Juklerød, Seck, De Laet, Defour, Haroun, Refaelov, De Sart, Rodrigues, Lamkel Zé, Benson, Miyoshi, Mirallas, Mbokani.