Verheyen begrijpt Waasland-Beveren niet: Met Geeraerd bekom je geen schokeffect

Verheyen begrijpt Waasland-Beveren niet: "Met Geeraerd bekom je geen schokeffect"

06-03-2020 17:36
3

Nu Cercle Brugge in hogere sferen verkeert, lijken KV Oostende en vooral Waasland-Beveren het te gaan uitvechten voor het behoud. Beide clubs zetten recent hun trainer op de keien. Gert Verheyen vindt de ene beslissing al beter dan de andere.

Eerst gaat Verheyen dieper in op het ontslag van Dennis Van Wijk bij Oostende. Begrijpt hij die keuze? "Gezien de resultaten wel", is Verheyen kort bij Het Nieuwsblad. "De vraag is alleen of je beter kan. Ik zal uitzonderlijk nog eens over mijn periode daar spreken. Ik gaf vorig jaar aan dat KVO een gebrek aan scorend vermogen had. Is dat opgelost? Neen, ze maakten voorlopig twee goals minder dan vorig seizoen."

"Balvastheid, vooral op het middenveld was ook een punt. Met Palaversa leek dat beter, maar het is vandaag een even groot probleem", gaat Verheyen verder. "En de nul houden? Ze slikten er dit seizoen meer. Allee, vorig seizoen stond KVO laatste in het klassement qua balbezit, op vlak van accuraatheid van passes en voorlaatste in het aantal passes per wedstrijd. Wat zegt dat volgens jou? Te weinig kwaliteit aan de bal, noemen wij dat. Dit seizoen is KVO weer laatste in al die lijstjes. Het is dus niet gelukt om er iets aan te doen", is Verheyen streng voor zijn ex-club.

"Geen schokeffect"
Ook Waasland-Beveren greep drastisch in. Arnauld Mercier werd bedankt voor bewezen diensten en eeuwige T2 Dirk Geeraerd moet de fusieclub nu in Eerste Klasse A houden. Dat vindt Verheyen geen goede move. "Met Geeraerd bekom je geen schokeffect", luidt zijn analyse. "Dat zegt niets over zijn competenties. Maar hij was tot nu toe nooit ‘trainer’, wel altijd gewoon Dirk. Dat is hetzelfde als wat Club Brugge deed met Philippe Clement. Door zijn omweg langs Waasland-Beveren en Genk, zeker na die titel, is zijn aanzien veel groter dan wanneer hij in een keer van assistent-trainer naar hoofdcoach zou zijn gepromoveerd."